На Рівненщині експодатківця судитимуть через вимагання хабара за непроведення перевірок

До суду направлено обвинувальний акт відносно колишнього головного державного ревізора-інспектора Головного управління ДПС України в Рівненській області.
 
Слідством встановлено, що впродовж січня-травня 2020 року посадовець вимагав у суб'єкта господарювання неправомірну вигоду у сумі 600 доларів США (150 доларів США за місяць). За ці кошти він обіцяв не здійснювати перешкоди у веденні підприємницької діяльності, певний час не ініціювати та не проводити перевірок стосовно реалізації підакцизних товарів, а саме алкоголю та тютюну.
 
30 травня 2020 року слідчі ДБР затримали податківця в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після одержання ним обумовленої неправомірної вигоди за 4 місяці, а саме 400 доларів США та 5400 гривень.
 
Таким чином, колишній головний держревізор-інспектор обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво - прокуратура Рівненської області. Оперативний супровід - Відділ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Рівненській області.

За інформацією пресслужби ДБР.

Читайте також