На Рівненщині громади активно готують інфраструктурні проекти

Громади Рівненщини почали активну підготовку інфраструктурних проектів. Рівненська ОДА організувала навчальний семінар для ОТГ з питань впровадження проектів регіонального розвитку. Усі проекти громади мають подати до 4 червня, аби був час на їх узгодження та подальшу реалізацію.

«Для 25 ОТГ Рівненщини у 2018 році з держбюджету передбачено 62,4 млн. грн. Окрім цього, вагомим фінансовим інструментом для громад залишається Державний фонд регіонального розвитку. На сьогодні 5 проектів увійшли до переліку проектів, які направлені на затвердження до Мінрегіону України. – зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.


При цьому, Ігор Тимошенко наголосив на доцільності спрямування фінансових ресурсів на проекти, які в першу чергу забезпечують сталий розвиток територіальних громад та підвищують їх конкурентоспроможність. Тим часом, об’єднаним територіальним громадам залишилось менше 2-х місяців на підготовку проектних заявок, що будуть реалізовані за кошти інфраструктурної субвенції. 



На семінарі були присутні близько чотирьох десятків представників об’єднаних територіальних громад: голови, заступники, проектні менеджери. Представникам громад роз’яснили умови і терміни подання проектних заявок на інфраструктурну субвенцію. Розповіли які є основні зміни у напрямках використання субвенції. Зокрема, дозволили капітальний ремонт будівель комунальної власності, та капітальний ремонт доріг.  Завершився захід відео нарадою з Мінрегіоном України.

Читайте також