На Рівненщині хочуть налагодити доставку ліків в села поштою

У Рівненській області цьогоріч планують реалоізувати проект "Укрпошта.Аптека", який передбачає доставку ліків.

Повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

"Попередньо – йдеться про друге півріччя. Це можливість замовити безрецептурні групи ліків, – таких понад 10 тисяч найменувань, – а також скористатись програмою "Доступні ліки", - зазначив очільник облради.

Директор з розвитку мережі в Рівненському регіоні АТ "Укрпошта" Іван Люсак зазначає, що проєкт щодо пересувних відділень підтримує влада країни, розуміючи, наскільки це важливо це для людей поза межами міст, в глибинці.

Кілька цифр: в області є 291 відділення "Укрпошти", 189 з них – стаціонарні (здебільшого сільські) і 97 – пересувні. Пересувні акціонерне товариство, яке проходить період змін, запровадило у тих селах, де менше 1200 жителів.

Щодо проєкту "Укрпошта. Аптека". Його вже апробовують в кількох регіонах України. Розширення на Рівненщину планується у другому півріччі 2024 року. Водночас Іван Люсак закликав громади оновити поштові скриньки та нумерацію будинків на вулицях, це для зручності надання послуг. Свій телефон він громадам залишив, так комунікація буде кращою.

У блоці питань представники ТГ зауважили, що багато відділень у селах – в поганому стані. Представник "Укрпошти" пояснив: відремонтувати все й одразу в умовах трансформації вони не можуть і схиляються більше до оренди приміщень, ніж до відновлення та утримання старих. Тож це ще одне питання, над яким треба думати спільно.

Читайте також