На Рівненщині хворих розважав хвостатий гість (ФОТО)

фото - Фейсбук

Нещодавно у Відділенні паліативної та хоспісної медицини Дядьковицької районної лікарні відбулася неординарна, цікава та дещо експериментальна подія. Завдяки волонтерам Rivne Volunteer Community та безпосередньо Мар’яні Реві заклад відвідала цікава тваринка – собачка Фіфа. Скільки захвату і непідробної дитячої радості отримали пацієнти! Завдяки такому спілкування, хай на деякий час, та все ж забуваються всі болі і на душі стає тепліше.

Нагадуємо, що каністерапія є дуже популярним і перспективним оздоровчим напрямком в зоомедицині, при якому лікування хворих здійснюється за допомогою собак. Завдяки своїй відданості, дружелюбності, руху, дотику, погляду, запаху, кольору і диханню собаки лікують людей, покращуючи їх фізичний і емоційний стан, виводячи їх з важкої депресії і апатії, відволікаючи від похмурих думок і самотності. 

Щиро хочеться подякувати волонтерам за таку чудову і неочікувану ідею, яка спрацювала «на ура»! Також дякуємо Оля Мартиненко за її вміння дарувати настрій і окремо за Фіфочку.

Читайте також