На Рівненщині КПП «Прикладники» хочуть зробити міжнародним: що це означає?

Фото - Віталій Коваль

У Рівненській області контрольно-пропускний пункт «Прикладники», який знаходиться на кордоні з Білоруссю, має статус міждержавного. Це означає, що перетнути його можуть тільки українці та білоруси.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль повідомив про намір перевести КПП у статус міжнародного. Це означатиме, що перетинати кордон у цьому місці зможуть мешканці усіх країн. За його словами, це суттєвий крок вперед для розвитку Рівненщини, як дорожньо-транспортного хабу.

На сьогодні єдиний автомобільний міжнародний КПП на території області знаходиться в Городищі у Дубровицькому районі. Тому мешканцям сусідніх держав потрібно об'їжджати майже 200 км, аби потрапити на Рівненщину.

Віталій Коваль уже спілкувався із керівником Брестської області Анатолієм Лисом про надання міжнародного статусу для КПП "Прикладники". Білоруський колега підтримав ідею чиновника.

Наступним кроком стане створення урядових комісій обох країн, які прийматимуть рішення щодо перепрофілювання КПП. Таким чином пан Коваль планує  не лише збільшити товарообіг та пасажиропотік на Рівненщині, а й за рахунок туристів - додатково наповнити місцеві бюджети.

Читайте також