На Рівненщині навчатимуть представників ОТГ покращувати свої громади

Міжнародний республіканський інститут в Україні (МРІ) запрошує до участі у комплексній навчальній програмі "Академія громадянина" активних громадян з Рівного, Сєвєродонецька, Херсона, Генічеська, Великокопанівської ОТГ, Слов’янська, Бахмута, Андріївської ОТГ.

Академія спрямована на підготовку відповідальних громадян, які в подальшому стануть провідниками змін у своїх громадах.  МРІ сприятиме залученню громадян до співпраці з владою задля втілення реформ з належного врядування та зміцнення демократичної практики місцевого самоврядування. 

У рамках «Академії громадянина» відбудеться три навчальних сесії за участі 20 мешканців кожного з цих міст з питань розвитку демократії, належного врядування та громадянської активності. 

Учасники та учасниці отримають знання з таких тем:

  • Як працює місцева влада, роль органів місцевого самоврядування та процедур прийняття ними рішень;
  • Практичні інструменти для контролю органів місцевого самоврядування та участі громадян в процесі прийняття рішень;
  • Дієві інструменти запобігання корупції;
  • Як створити коаліцію прихильників, щоб відстоювати інтереси перед органами місцевого самоврядування;
  • Як ефективно проводити кампанії громадського лобіювання та співпрацювати з засобами масової інформації.

Навчальні сесії будуть проходити у м. Рівне, Сєвєродонецьк, у Херсоні (включно учасників з міст Херсон, Генічеськ, Великокопанівська ОТГ) і Слов’янськ (включно учасників з міст Слов’янськ, Бахмут, Андріївська ОТГ) впродовж 2018 року.

Найбільш активні та мотивовані учасники, які завершать курс програми «Академія громадянина», будуть рекомендовані до участі в програмах стажування за кордоном під егідою МРІ та отримають запрошення відвідати Національну конференцію у Києві в кінці 2018 року.

Відібрані кандидати повинні будуть відвідати всі заняття Академії, а також Форуми за участі громадян, які відбудуться в кожному місті.

Усі витрати, пов’язані з навчанням оплачуються МРІ в Україні.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити Аплікаційну форму за посиланням до 29 квітня 2018 року.

Про результати відбору учасникам буде повідомлено після 29 квітня 2018 року. МРІ в Україні залишає за собою право не пояснювати причину відмови участі в програмі.

Детальніше за посиланням:  https://www.iri.org.ua/kalendar-podiy/vidkrito-reestraciu-na-akademiu-gromadanina 

Читайте також