На Рівненщині найвищі показники захворюваності на грип

Центр громадського здоров’я при МОЗ України повідомив, що з 26 грудня по 4 березня епідемічний поріг перевищив норму на 27 відсотків.

«Спостерігається регіональне географічне розповсюдження та висока інтенсивність активності грипу та ГРВІ», — повідомляє Центр громадського здоров’я.

Найбільше хворіють у Житомирській, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Чернівецькій та Черкаській областях. При цьому, приходить до норми ситуація у Київській області та столиці. Столична влада повідомляє про поступове зменшення кількості зареєстрованих випадків захворювання на грип та ГРВІ,

При цьому, за звітній період офіційно підтверджено три летальних випадки пов’язаних з грипом типу В – в Запорізькій, Кіровоградській та Харківській областях.

Відзначимо, що рівень вакцинації серед населення так і залишився достатньо низьким. Загалом з початку епідемічного сезону вакцинацію пройшли лише 182 тисячі осіб. За оцінками експертів, цієї кількості недостатньо щоб запобігати епідеміям.

В Міністерстві поки ніяк не коментують ситуацію та плани на наступний епідемічний сезон. Як будуть збільшувати кількість вакцинованих українців – не повідомляється.

Читайте також