На Рівненщині назвали 5 сіл, де людям найдовше треба добиратися до аптек

У Рівному людині з дому треба пройти в середньому 200 метрів до найближчого місця, де можна купити ліки. Для жителя села – 6,5 км, і це лише середній показник. 

Про це повідомив голова облради Андрій Карауш.

Ось приклади сіл, де людям до аптек діставатись найдовше:  

  • Будки-Кам’янські – 38,9 км,
  • Кам’яне – 34,3 км,
  • Обсіч – 29,2 км,
  • Познань – 23,1 км,
  • Глинне – 21,5 км.

За словами Карауша, в області загалом тисяча сіл, а аптеки є далеко не скрізь. Очільник профільного департаменту ОДА Олег Вівсянник під час доповіді повідомив під час Ради громад, що є кілька ідей, як доставляти людям ліки, ці варіанти вони опрацьовують. 

На Раді обговорили і інше питання - у містах скористатись програмою "Доступні ліки", тобто з Е-рецептом отримати препарати зі знижкою або безкоштовно – немає проблеми. А от у селах така проблема є: 756 населених пунктів не мають ліцензованих аптек або не уклали договорів з медзакладом. У підсумку відсоток тих, хто отримав рецепт і ним скористався – низький.  

"Очевидно, що із цим треба щось робити, тому проблемні точки ми озвучили. Якщо відверто, то є розуміння, що це не будуть швидкі рішення, але поступово ситуацію спільно з громадами спробуємо покращувати", - зазначає голова облради.

Читайте також