На Рівненщині незаконно закуповували продукти харчування

фото ілюстративне

На Рівненщині припинено дію незаконно укладених договорів щодо публічної закупівлі продуктів харчування на суму понад 1 млн грн

В межах реалізації представницьких повноважень на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства органи прокуратури Рівненської області виявили та відреагували на порушення вимог законодавства під час проведення публічних закупівель продуктів харчування серед навчальних закладів області. 

Так, позицію Здолбунівської місцевої прокуратури Рівненський апеляційний господарський суд повністю підтримав та залишив без змін рішення господарського суду Рівненської області, яким задоволено позов прокурора про визнання недійсним договору на поставку для комунального закладу «Великомежиріцька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів» продуктів харчування на суму 760 тис гривень.

У ході моніторингу та опрацювання у відкритих джерелах матеріалів публічної закупівлі встановлено, а у суді прокурорами доведено, що зазначений договір укладено між навчальним закладом та приватним підприємцем без визначення його предмету, що є порушенням вимог Цивільного, Господарського кодексів та Закону України «Про публічні закупівлі».

Також аналогічні порушення виявлено прокурорами при укладанні у червні 2018 року договору купівлі-продажу продуктів харчування між комунальним закладом «Дитячий заклад санаторного типу «Сигнал» Рівненської районної ради та приватним підприємством.

З метою попередження незаконного витрачання бюджетних коштів на суму 325 тис грн Рівненська місцева прокуратура пред’явила відповідний позов, вимоги якого під час судового розгляду справи відповідачі визнали законними та добровільно розірвали оспорюваний договір, у зв’язку з чим провадження у цій справі судом закрито. 

Таким чином, за принципового реагування органів прокуратури Рівненської області попереджено незаконне використання бюджетних коштів, призначених на харчування дітей, на загальну суму понад 1 млн гривень.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також