На Рівненщині оголосили підозру учасникам злочинної групи, що перевозили на територію України наркотики

фото ілюстративне

На Рівненщині повідомлено про підозру 3 членам організованої злочинної групи, які перемістили з-за кордону прекурсори на суму близько 2 млн грн

За погодженням з прокуратурою Рівненської області повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у вчиненнікримінальних правопорушень, передбачених  ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів) та ст. 311 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів).

На підставі зібраних прокурором та слідчими слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Рівненській області доказів встановлена причетність до вчинення злочинів трьох осіб – жителів Волинської та Черкаської областей. Спільники налагодили канал систематичного переправлення з-за кордону в Україну прекурсорів, обіг яких в державі обмежено та щодо них застосовано заходи контролю. У схемі незаконної контрабанди прекурсорів та їх збуту в нашій країні організатором розподілено роль кожного виконавця, які вживали заходи маскування незаконних операцій.

Проте злочинну діяльність було викрито працівниками органів безпеки у березні 2018 року під час переправлення зловмисниками автомобілем через митний пост «Ягодин» Волинської митниці в Україну майже 34 тисяч   псевдоефедриновмісних пігулок, які було вилучено.

Всього ж за увесь період протиправної діяльності організованої злочинної групи, а саме – з вересня 2017 по березень 2018 року, її учасники перемістили з території європейських країн майже 200 тисяч псевдоефедриновмісних пігулок загальною вартістю близько 2 млн гривень.

Нині досудове розслідування триває. До усіх підозрюваних судом  застосовано запобіжні заходи: організатору злочинної групи – у виді тримання під вартою, іншим двом спільникам – особисте зобов’язання.

Довідково: за вчинення інкримінованих злочинів підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також