На Рівненщині оновили геріатричний пансіонат

На фото - приміщення ДО ремонту і ПІСЛЯ

Теплі кімнати, нові меблі та сучасні сервіси. У Рівненському геріатричному пансіонаті створили кращі умови проживання для підопічних. Там переважно мешкають люди з психічними розладами. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

«Приміщення закладу було збудоване ще в 1967 році. Воно розраховане майже на 120 чоловік і складається з двох корпусів. В одному з них ремонт проводився майже 50 років тому. Отже потреба в оновленні корпусу стояла дуже гостро. Адже люди, які проживають в таких закладах, повинні мати умови такі, як вдома», - зазначає заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір.

Ремонт корпусу тривав півроку. У приміщенні перекрили дах, утеплили стіни, змінили вікна на енергозберігаючі, поклали нову підлогу.

Зробили і внутрішній ремонт. У дво- або тримісних кімнатах нині комфортно проживають майже 36 жінок. Окрім того, не забули й про нові меблі.

Поліпшили й сервісні приміщення для підопічних. Так, коридори обладнали спеціальними поручнями для полегшення пересування, є сучасний харчоблок, компактна гардеробна, кімната для відпочинку з телевізором. Оновили й санітарні вузли.

Не забули й про благоустрій прилеглої території. Нині будівельники працюють над зоною відпочинку на вулиці (на фото).

Загалом на роботи з оновлення корпусу з обласного бюджету спрямували понад 3 мільйони гривень.

Заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір поспілкувався з підопічними пансіонату. Вони відзначили, що почуваються тут як вдома, а умови проживання вважають комфортними.

Більше фото на ФБ-сторінці Рівненської ОДА.

Читайте також