На Рівненщині орендар не хоче повертати державі землю вартістю 700 тис гривень

фото ілюстративне

Прокурори через суд вимагають у недобросовісного орендаря повернення в комунальну власність земельної ділянки вартістю 700 тис грн

Органи прокуратури Рівненської області продовжують реагувати заходами представницького характеру на порушення вимог законодавства та захищати землі від неправомірного посягання.

Зокрема, Здолбунівська місцева прокуратура у судовому порядку вимагає повернути у комунальну власність земельну ділянку несільськогосподарського призначення вартістю понад 700 тис грн, що розташована у с. ДеражнеКостопільського району.

Мова йде про 0,29 га землі, що надавалася органом місцевого самоврядування одному із приватних підприємств для будівництва та обслуговування пилорами та інших господарських будівель.

Встановлено, що орендар усунувся від виконання договірних зобов’язань та систематично (упродовж 2017-2018 років) не сплачував орендну плату за користування землею, що призвело до ненадходження до бюджету значної суми коштів.

Тому, з цих підстав та з метою захисту інтересів держави та громади, прокуратурою пред’явлено до суду позов про розірвання договору оренди землі площею 0,29 га, вартістю понад 700 тис грн та повернення її Деражненській сільській раді.

Даний позов перебуває на розгляді господарського суду Рівненської області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також