На Рівненщині ОТГ вивчали новації

Новації законодавства  у сфері освіти вивчали учасники практикуму у Рівненському РВ АМУ

27 вересня Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України провело в місті Костопіль практикум із застосування законодавства на тему: «Новації законодавства у сфері освіти. Особливості надання освітніх послуг в умовах реформування». Захід організовано в рамках Проекту "Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні" (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Зміни у сфері освіти вивчали міські голови, голови ОТГ, їх заступники, фахівці профільних підрозділів.

Під час роботи учасникам розповіли про особливості надання освіти в умовах впровадження Нової української школи. Модератор практикуму Ірина Олійник підготувала представникам місцевих органів влади нагальні питання. Вони вивчили особливості забезпечення якісної освіти в об'єднаних територіальних громадах, особливості методичної роботи в ОТГ. Особливу увагу приділили змінам до освітніх стандартів: початкова школа, середня школа  та інклюзивна освіта.

 Практикум завершився дискусією, під час якої учасники обговорили реалізацію Закону України "Про освіту", а також вивчили нові ролі та функції вчителя.  

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

 

 

Читайте також