На Рівненщині пекли паски для благодійності

Благодійна акція «Паска для друга» має на меті привітати із Великоднем та пригостити пацієнтів паліативного відділення Дядьковицької районної лікарні, мешканців Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, пацієнтів психолого-консультативного центру «Фенікс», учасників АТО - пацієнтів Рівненського та Клеванського госпіталів, а також одинокихрівнян. До акції долучилися рівненські навчальні заклади профтехосвіти.

На пропозицію Гільдії кухарів Рівненщини об’єднатися у благородній справі –випіканні «пасок для друзів» - активно відгукнувсяі Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Ініціативи кухарів і кондитерів Рівненщиниактивно підтримали депутат рівненської міської ради Любов Романюк, ТМ «Добрик» та активний партнер навчального закладу, шеф-кухар Олександр Медведь.

В умовах, максимально наближених до сучасного виробництва, на базі одного з найпотужніших навчальних закладів – Рівненського ЦПТО опановують актуальну в усі часи професію – «Кондитер», здобувають теоретичні знання і практичні навички безробітні, направлені на навчання Рокитнівською, Здолбунівською, Рівненською та Радивилівською районними філіями Рівненського обласного центру зайнятості і Рівненським міським центром зайнятості. Саме вони стали активними учасниками великоднього благодійного заходу.

Духмяні паски випікали та оздоблювали у кондитерському цеху навчально-виробничого комплексу на вул. І.Підкови,17а у Рівному. Заступник директора Руслана Бодренко зауважила, що це перший досвід нової групи кондитерівіз випікання на замовлення. Організаторами акції були наданінеобхідні продукти та рецепт святкової випічки, а слухачі готували тісто, наповнювали форми, слідкували за духовками, прикрашаливипічку.Навчальний заклад вже має чудовий досвід командного виготовлення кондитерських виробів. Так, минулого року слухачами і майстрами центру був виготовлений найдовший медовик України!

При випіканні пасок із слухачами працювала досвідчений майстер виробничого навчання Світлана Рибачок:«Хочу подякувати усім за активність, підтримку і дисципліну. Це чудова нагода проявити свої професійні і людські якості. Майбутні кондитери старанно і організовано долучились до відповідального процесу». Особливу подяку майстер виразила Андрію Сорочинському (м.Рівне), який вперше випікав паски та ще й у такій кількості.Слухачі Неля РоманюктаІрина Ганич(Здолбунівський район), Тетяна Ковба(м. Рівне), Лариса Броновицька (с. Бронники Рівненського району), Зоя Кулінка(м. Радивилів), Дарина Найчук (Радивилівський район) попрацювали на славу, трохи втомилися, проте задоволені результатом: гарний старт у професії, чудовий привід та  цінний досвід додають бажання вдосконалюватися і навчатися. До того ж, це перше визнання майстерності, яке прийшло вже під час навчання.

На виготовлення 135 пасок пішли одна доба та 56 кг тіста , а саме 28 кг борошна, 10,5 кг цукру, 9 л молока і 120 яєць! Вироби прикрашали барвистою посипкою нонпарель від ТМ «Добрик»та декорували глазур’ю. Командна робота підбадьорювала та виявляла таланти кожного слухача.

Великдень –особливе свято радості і весни, і так важливо, щоб воно обов’язковозавітало до кожного помешкання, оселилося у кожному серці.Це так просто – поділитися теплом, добром і увагою із тими, хто цього потребує. Приєднуйтеся!

Читайте також