На Рівненщині переплатили майже 140 тис. грн за вугілля для навчальних закладів

фото ілюстративне

За втручання прокурорів в районний бюджет повернуто 137 тис гривень

Господарським судом Рівненської області підтримано позицію Рівненської місцевої прокуратури та задоволено позов до одного з приватних підприємств Рівненщини про визнання недійсним договору про закупівлю товарів за державні кошти,  в частині включення до договірної ціни податку на додану вартість та повернення до районного бюджету  фактично сплаченої його суми.

Підставою для вжиття прокуратурою заходів представницького характеру стали установлені, шляхом моніторингу прокурорами веб-порталу державних закупівель на сайті «Prozorro», факти порушень вимог бюджетного законодавства та Закону України «Про публічні закупівлі» при укладенні договору на закупівлю твердого палива (вугілля, торфу) для закладів освіти.

Зокрема встановлено, що при укладенні вказаного договору до договірної ціни на закупівлю твердого палива включено суму податку на додану вартість, що призвело до надмірної сплати бюджетних коштів в сумі 137 тис. гривень.

З метою захисту державних інтересів Рівненська місцева прокуратура пред’явила до суду відповідний позов, який задоволено у повному обсязі та стягнуто на користь відділу освіти райдержадміністрації 137 тис. грн. надлишково сплачених коштів.

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Читайте також