На Рівненщині підліток ледь не до смерті побив односельця: медики не дають прогнозів, чи він виживе

25-го квітня після опівночі медики повідомили правоохоронцям про те, що до лікарні із тяжкими травмами привезли 50-річного чоловіка. Він - мешканець села Ярославичі колишнього Млинівського району.

Поліцейські встановили,  що напередодні близько 22 години біля місцевого магазину в Ярославичах відпочивала компанія молодих хлопців. 50-річному чоловіку, що живе неподалік, заважав шум та ліхтарі юнаків, тож вирішив їх прогнати. Він із явними ознаками алкогольного сп’яніння нецензурно виражався на їхню адресу, почав погрожувати та розмахувати ножем  в обличчя 29-річному односельцю. Втім, останній не розгубився, скрутив його, відкинув у сторону ніж та сказав хлопцям викликати поліцію. В цей час до 50-річного чоловіка підійшов 16-річний односелець і наніс ногою по голові не менше трьох ударів.     

Із важкою черепно-мозковою травмою, гострою субдуральною гематомою мозку та забоями потерпілого госпіталізували до Рівненської міської лікарні та прооперували. Жодних прогнозів щодо подальшого стану здоров’я медики не дають.

Відомо, що одинадцятикласник місцевого навчального закладу характеризується позитивно. Юнак зізнається у скоєному, але пояснює що не бажав настання таких серйозних наслідків. 

Слідчі відділення №1 (смт Млинів) Дубенського РВП внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження). У рамках кримінального провадження вирішується питання про повідомлення неповнолітньому про підозру за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України. 

Тривають слідчі дії.

Читайте також