На Рівненщині планують масштабувати курси з підготовки населення до нацспротиву

На Рівненщині планують масштабувати курси для підготовки населення до національного спротиву, таким чином охопивши велику кількість жителів області, які б уміли діяти у критичних ситуаціях і захищати себе та оточення від дій ворога.

Про це йшлося на нараді під головуванням першого заступника голови Рівненської ОВА Сергія Подоліна, інформують у пресслужбі РОДА.

Серед учасників – представники профільних підрозділів облдержадміністрації, пластового вишкільного центру, Острозького військового ліцею.

«Метою кожного українця має бути мирне та цивілізоване життя для себе та своїх дітей. Плануємо запровадити курси, які охоплять чотири основні напрямки: збройний захист, громадська безпека, захист навколишнього середовища, ліквідація наслідків воєнних дій. Програма буде поділятися на базові та спеціальні курси», - повідомив Сергій Подолін.

Також під час наради йшлося про роботу в напрямку базової військової підготовки. Зокрема, уже із 2025 року вона буде запроваджена в закладах вищої освіти України.

Читайте також