На Рівненщині планують відкрити ще один серцево-судинний центр

У п'ятницю в Рівному відкрили серцево-судинний центр, який поки що унікальний в області. Наразі він один на Рівненщині з таким обладнанням. Втім, вже найближчим часом планується запустити такий же у місті Сарни.

Справа в тому, що пацієнтів із віддалених північних районів області доводиться везти по декілька годин до Рівненської обласної клінічної лікарні. Інколи, це може вартувати людського життя. Звичайно, лікарі на місцях мають препарати, аби стабілізувати стан пацієнта, але ж цього недостатньо.

Нагадаємо, що у  Рівному відкрили центр  в рамках впровадження субпроекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Як розповів керівник групи впровадження Сергій Рибачок, найближчим часом такий же центр запрацює і у Сарнах. Адже саме це місто знаходиться в центрі північних районів Рівненщини:

«Спільно з адміністрацією і з обласним управлінням охорони здоров’я, ми півроку тому звернули до Світового банку, адже у нас з’явився резерв коштів, завдяки економії під час попередніх закупівель. Ми попросили дозволу банку використати ці кошти на створення ще одного серцево-судинного центру, який вкрай необхідних для нашої області».

Відтак, частину зусиль уже перевели в Сарни. Там зроблено обстеження приміщення, зробили перед проектні пропозиції. Поки що приміщення готується для ремонту, а група впровадження паралельно буде проводити закупівлю обладнання для нового центру та районних лікарень області та сімейних лікарів. 

Зважаючи на те, що організатори вже мають відповідний досвід, відкрити центр у Сарнах планують впродовж року-півтора.

Читайте також