На Рівненщині погасили марку, випущену на честь медиків, які рятують українських воїнів

У Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни відбулося спецпогашення марки "Героїчні професії. Янголи війни". Подія - символічна, адже презентували марку від "Укрпошти" напередодні Дня медичного працівника, яке в Україні із 2023 року щорічно відзначають 27 липня.

Напередодні Дня медичного працівника начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль узяв участь у презентації та спецпогашенні марки під назвою «Героїчні професії. Янголи війни». Її випустили на честь цивільних і військових медиків, які рятують українських воїнів. Автор картини - Олександр Охапкін.

«Місце для презентації обрали символічне – Рівненський обласний госпіталь ветеранів. Саме працівники цього медзакладу є тими самими янголами для багатьох наших захисників. Для Рівненщини госпіталь – особливий заклад. Саме він є ключовим у формуванні в нашій області загальнодержавного хабу з реабілітації та адаптації ветеранів», - сказав очільник області.

Користуючись нагодою, Олександр Коваль також привітав із професійним святом лікарів і вручив відзнаки ОДА.

Як додають у повідомленні, марка до Дня медика вийшла тиражем 100 тисяч примірників. Усі кошти від продажу підуть на допомогу лікарням, що знаходяться на прифронтових територіях. Команда "Укрпошти" вже не вперше допомагає медичній системі. У такому партнерстві в області вже реалізується проєкт із доставлення ліків у найвіддаленіші населені пункти.

Придбати поштовий випуск марки можна із 26 липня у відділеннях поштового зв’язку, а також у Поштовому маркеті.