На Рівненщині посилять методи боротьби з незаконною вирубкою лісу

На засіданні міжвідомчої робочої групи в прокуратурі області обговорено питання щодо протидії незаконній рубці лісу. 

Проблема незаконних порубок лісу на Рівненщині залишається надзвичайно актуальною для регіону, а пов’язані з цим протиправні оборудки призводять до чималих втрат для державного бюджету.

Тому одне із головних завдань, яке поставлено перед правоохоронними органами Рівненської області, - скоординована робота щодо виявлення і  попередження незаконних оборудок із лісом та притягнення винних осіб до відповідальності.

Питання протидії незаконним оборудкам з лісодеревиною на території регіону 13.09.2018 обговорено на черговому засіданні міжвідомчої робочої групи під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана. В роботі наради також взяли участь представники Головного управління Національної поліції в Рівненській області, Управління СБУ України, митних органів, спеціалісти обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції, Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області, працівники апарату прокуратури області та керівники місцевих прокуратур.

«Правоохоронні органи Рівненської області мають посилити ефективність роботи з метою реальної протидії масовим порубкам лісу на території регіону», - з такими словами звернувся до присутніх заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан.

Він звернув увагу, що робота окремих учасників міжвідомчої робочої групи викликає серйозні зауваження, оскільки звелася лише до фіксації місць незаконних порубок лісу, особливо в місцях, де незаконно видобувається бурштин. Натомість результати роботи щодо встановлення та притягнення до відповідальності конкретних осіб, які на постійній основі здійснюють незаконні порубки дерев є мізерними.

За наслідками досудового розслідування у кримінальних провадженнях такої категорії накладено арешт на транспортні засоби, вилучену лісодеревину об’ємом майже 300 кубометрів, фінансово-господарську документацію. До суду вже скеровано 17 кримінальних проваджень за фактами незаконних операцій з лісодеревиною, в тому числі стосовно 1 організованої злочинної групи.

За результатами проведення засідання міжвідомчої робочої групи розроблено конкретні заходи, спрямовані на посилення ефективності боротьби з незаконними оборудками з лісом та збереження лісових насаджень на території області.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також