На Рівненщині повернуто з бюджету понад 622 мільйони гривень ПДВ

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили в Головному управлінні  ДПС у Рівненській області, за одинадцять місяців поточного року близько 300 суб’єктів господарювання заявили бюджетне відшкодування з податку на додану вартість на розрахунковий рахунок на суму 626,2 мільйона гривень. Про це повідомив в.о. начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Найбільший відсоток заявників до відшкодування сум ПДВ – це підприємства, що виробляють та експортують власну продукцію – 81,5 відсотка від загальної суми заявленого відшкодування з бюджету. Також відшкодування ПДВ заявляють підприємства, які використовують працю людей з інвалідністю –  1 відсоток, експортери-перевізники – 16,1 відсотка.

«Станом на 01.12.2019 року  суб’єктам господарювання повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 622,5 млн. грн. податку на додану вартість», - розповів керівник податкового відомства  області.

Серед чинників, що сприяють відшкодуванню ПДВ, – запровадження  єдиного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування. До того ж сервісні податкові новації створюють процес нарахування, сплати цього платежу та повернення бюджетних коштів суб’єктам господарювання максимально прозорим і комфортним. «Зі свого боку податкова служба реально захищає інтереси легального бізнесу, протидіючи формуванню схемного кредиту, завдяки чому створюються рівні конкурентні умови для бізнесових структур», - деталізував в.о начальника  ДПС в області.

За результатами проведених перевірок фахівці фіскальної служби області впродовж січня листопада  цього року упередили бюджетне відшкодування ПДВ на 13,3 мільйона гривень.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також