На Рівненщині представники УПЦ обурилися через концерт біля храму

У місті Острог відбувся Всеукраїнський молодіжний форум, який відвідали близько 200 учасників. Подія проходила на Замковій горі, де вдень виступали спікери та представники обласної влади, а ввечері розпочалася розважальна програма.

На сторінці Рівненської єпархії УПЦ у мережі публікували допис із наріканням на концерт на території Замкової гори:

"Замкова гора в Острозі, де велично стоїть Богоявленський собор, колись була священним місцем тиші й молитви. Ця гора не лише є історичною пам'яткою, але й символом духовної спадщини нашого народу, місцем, де предки поклонялися Богу з глибокою повагою і смиренням.

А ось нині, це святе місце почали змінювати. На території, де колись лунав лише спів молитви і дзвони, тепер влаштовують концерти з гучною музикою, танцями і криками. Сакральний простір, який століттями служив осередком духовного життя, перетворився на місце світських розваг.

Наші предки ніколи б не дозволили таких гучних гулянь на території храму, бо розуміли важливість збереження святині. Храм і його околиці завжди були місцем глибокої пошани, де панувала молитва, а не розваги. Танці та світські гуляння на святій землі порушують цю давню традицію, що підкреслює відданість та повагу до духовного.

Це приклад того, як сучасні тенденції можуть вступати в конфлікт із віковими духовними традиціями, які варто було б берегти і захищати".

Нагадаємо, Верховна Рада 20 серпня ухвалила закон №8371 про заборону релігійних організацій, пов’язаних з Російською православною церквою. Згідно з ним, може бути припинена діяльність Української православної церкви (Московського патріархату).