На Рівненщині провели навчання для трактористів та механізаторів (ФОТО)

фото - Фейсбук

Трактористи і механізатори із Луганщини та Херсонщини підвищили професійну кваліфікацію. Повідомляє Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості

У Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості пропонують підвищення кваліфікації за майже 200 напрямами. Окрім здобуття професій тут можна пройти навчання за різними компетенціями.

Такою унікальною нагодою скористалися безробітні Луганщини, Херсонщини та Рівненщини. Направлені на навчання базовими центрами зайнятості, слухачі впродовж двох тижнів знайомилися із сучасною технікою на базі Олександрійського навчального відділення РЦПТО ДСЗ. Вони вивчали будову нових тракторів та сільськогосподарських машин, ознайомилися із сучасними вимогами до комплексного обслуговування, транспортування та експлуатації великогабаритної с/г техніки, вивчали різноманітні паливно-мастильні матеріали, а головне – відпрацьовували навички практичного водіння на потужному сучасному тракторі Джон Дір.

«Ми чекали на це навчання близько двох місяців. У кожного своя спеціалізація та вміння, тому важливо було навчитися новому. Вразила навчальна база і техніка, яка є у відділенні», - ділиться Василь Мєзенцев, слухач із Херсонської області.

Тракторист повертається із новими знаннями, які застосує у роботі на Агрофірмі «Україна».

Задоволені навчанням та умовами проживання у комфортабельному гуртожитку слухачі із Херсонщини Олексій Денисенко (механізатор, фермерське господарство «ВІК»), Віталій Працюк (підприємство «Світанок») та учасник АТО, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва Володимир Немченко.

Демобілізований військовослужбовець Сергій Столяров із Луганщини також повертається до мирної професії і працюватиме трактористом на підприємстві «Донецьк плюс»:

«Важливо було «освіжити» знання, навчитися новому. Це чудова нагода для тих, хто мав вимушену перерву у роботі».

Загалом, вміння та навички покращили 12 слухачів із Рівненської, Луганської та Херсонської областей.

Завідувач Олександрійського навчального відділення Олександр Сидорець відзначив високу дисципліну слухачів, відповідальне та сумлінне ставлення до навчання та подякував за вибір навчального закладу.

«Це особливо приємно, - зазначила під час вручення посвідчень про навчання заступник директора РЦПТО ДСЗ Людмила Абрамова, - адже навчальний заклад готовий надавати освітні послуги слухачам із усієї України. Ми маємо сучасну навчальну базу, великий досвід та чудові можливості для усіх категорій громадян, які планують покращити свій професійний рівень. Робота з технікою непроста і вимагає постійного вдосконалення, адже ринок диктує нові вимоги, а технічне оснащення підприємств невпинно оновлюється. Навчальний заклад підтримує партнерські стосунки із багатьма роботодавцями галузі і враховує сучасні тенденції у навчальних програмах і планах. Досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання вдосконалюють свої знання з тим, аби кожна наступна група слухачів могла сповна поповнити свій професійний та інтелектуальний багаж».

Читайте також