На Рівненщині п`яний чоловік з вилами напав на поліцейського під час служби

Вчора, 1 липня, близько 21 год. на Рівненщині у селі Стовпець Дубенського району на вулиці Шевченка чоловік напав на працівника поліції і наніс йому численні тілесні ушкодження.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області, трапився інцидент, коли працівники групи реагування у складі двох інспекторів на службовому автомобілі прибули на виклик місцевої мешканки через її конфлікт із сусідом.

Правоохоронці, поспілкувавшись на місці події зі свідками, дізналися, що у сусіда-дебошира є при собі незареєстрована вогнепальна зброя, якою він напередодні разом зі своїм другом залякував людей.

Поліцейські навідалися до нього додому і застали там його у стані алкогольного сп'яніння. Чоловік у розмові заперечував наявність у нього зброї і поводився агресивно. Так, коли інспектор поліції повернувся до свого службового авто, п'яний зловмисник схопив вила, якими спочатку кілька разів вдарив машину, а потім і самого правоохоронця. Після цього нападник втік з місця події.

Втім, вже менш, ніж за годину цього 33-річного чоловіка затримали патрульні поліцейські неподалік від місця проживання його рідного брата. Там же правоохоронці виявили і незареєстровану рушницю, яку вони вилучили та направили на експертизу. А нападника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України і помістили в ізолятор тимчасового тримання.

25-річного сержанта поліції, який потерпів від нападу зловмисника на службі, госпіталізували до травматологічного відділення із колотими пораненнями плеча і грудної клітки та струсом головного мозку. За словами лікарів, він перебуває наразі у стані середньої тяжкості.

За фактом посягання на життя працівника правоохоронного органу розпочато досудове розслідування за статтею 348 Кримінального кодексу України. Наразі у поліції готують матеріали для повідомлення чоловікові про підозру у вчиненні тяжкого злочину. Завтра йому оберуть міру запобіжного заходу.

До слова, санкція інкримінованої чоловікові статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

 

Читайте також