На Рівненщині п'яний викрав автомобіль, а потім потрапив на ньому у ДТП (ФОТО)

В ніч з 27 на 28 листопада у Рівному на вулиці Коцюбинського з двору багатоповерхового будинку викрали автомобіль "ВАЗ", що належить 71-річному рівнянину, який там мешкає. Коли господар автівки вранці зібрався кудись їхати, то помітив, що автомобіля немає і викликав правоохоронців.

Як вдалося з'ясувати правоохоронцям, крадієм автомобіля виявився 28-річний рівнянин, який скоїв злочин вночі, повертаючись додому напідпитку. Помітивши авто, він дошкою заблокував вхід до під’їзду та викрутив там лампочку, аби ніхто не помітив того, як він викрадає автомобіль. Після цього зловмисник витиснув бокове скло в автівці, через яке потрапив всередину, завів автомобіль без зайвих сузисль та поїхав в напрямку Млинова, взявши з собою рідного 17-річного брата, з яким живе разом.

У Млинові брати придбали ще алкогольних напоїв та вирушили на Волинь, де народився менший з них. Та доїхати туди їм не вдалося - у Демидівці викрадач не впорався з керуванням та влетів у відбійник, в результаті чого автомобіль перекинувся. Там їх і затримали поліцейські.

На щастя, внаслідок ДТП ніхто не травмувався. Проте машина побилася так, що не підлягає ремонту.

До слова, як з'ясувалося, викрадач автівки вже притягався до кримінальної відповдальності за вчинення крадіжок та грабіж.

28-річному рівнянину вже повідомили про підозру у незаконному заволодінні транспортним засобом. Вчора, 29 листопада, відбувся суд, де йому обрали міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту, зобов’язавши не покидати місце проживання із 21 по 7 годину.

Максимальне покарання, яке передбачає санкція статті – від 5 до 8 років позбавлення волі. Крім того, 28-річний чоловік нестиме ще й адміністративну відповідальність за керування автомобілем без відповідних документів та в стані сп’яніння, а також за скоєння ДТП.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також