На Рівненщині розпочалася операція "Мігрант"

фото ілюстративне

Працівники поліції з початку серпня проводять оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», метою яких є виявлення, перевірка іноземців і осіб без громадянства щодо дотримання ними міграційного законодавства.

У Рівному за результатами перевірок складено вісім протоколів за статтею 203 КУпАП, тобто, порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України. Ще один протокол за статтею 205 — невжиття громадянами, які запросили в Україну іноземців і осіб без громадянства в приватних справах і надали їм жилу площу, заходів до забезпечення у встановленому порядку їх своєчасної реєстрації.

Чотири протоколи за статтею 203 та три за статтею 205 Кодексу України про адміністративні правопорушення склали органи міграційної служби в Рівненському районі. 

У Млинівському, Рокитнівському, Радивилівському, Острозькому, Костопільському, Березнівському, Володимирецькому, Вараському, Дубровицькому, Здолбунівському та Гощанському складено по одному протоколу на іноземців, або осіб без громадянства, за порушення міграційного законодавства. Крім того, два — у Сарнах за статтею 203 КУпАП, а у Володимирці один — за статтею 205 КУпАП. 

Також поліцейські направили до Державної міграційної служби вісім подань про примусове повернення іноземців, які порушили правовий статус.

Варто зазначити, що громадяни, які запросили в Україну іноземців і осіб без громадянства в приватних справах і надали їм жилу площу, несуть відповідальність за їх своєчасну реєстрацію. Невжиття таких заходів передбачає штраф від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області