На Рівненщині розпочали сезонне зариблення водойм

В осінню та весняну пору року пріоритетним завданням перед органами рибоохорони та суб’єктами рибогосподарської галузі є проведення роботи щодо охорони, забезпечення раціонального використання та штучного відтворення водних біоресурсів, що проводиться шляхом розведення, вселення, переселення водних біоресурсів з дотриманням вимог. Про це інформує Рівненський рибоохоронний патруль.

Відповідно до Порядку для проведення робіт зі штучного розведення (відтворення) водних біоресурсів виконавці відтворення повинні не пізніше ніж за два тижні подати до Управління Державного агентства рибного господарства у Рівненської області подати необхідні документи.

За самовільне проведення робіт із вселення водних біоресурсів у водойми, без погодження з органами рибоохорони, передбачена адміністративна відповідальність, згідно з ч. 3 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді штрафу на громадян від двох (34 грн) до десяти (170 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб — від десяти (170 грн) до тридцяти (510 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також