На Рівненщині розпочато підготовку підрозділів гірсько-штурмової бригади за програмою «Орбітал»

На військовому полігоні стартував курс підготовки військовослужбовців однієї з бригад оперативного командування «Захід».

Навчання підрозділів здійснюють українські військові інструктори, яким надають допомогу та одночасно оцінюють військові інструктори ЗС Великої Британії. Заняття на різних навчальних ділянках триватимуть впродовж чотирьох тижнів та включатимуть підготовку за модулями: поводження зі зброєю, вогневу підготовку; орієнтування на місцевості, військову топографію; радіозв’язок; тактичну медицину; виживання; пересування у двійках, тактичну підготовку тощо.

В рамках підвищення індивідуальних навичок військовослужбовців та відповідно до кваліфікаційних стандартів програми «Орбітал» під час вогневої підготовки здійснюються заходи з пристрілки зброї, виконання вправ стрільб штатним озброєнням стоячи, з коліна, сидячи, лежачи та в русі. Увага стріляючих звертається на правильність положення тіла для стрільби, дихання та плавне натискання на спусковий гачок, що завжди є запорукою влучного пострілу.

Як зазначив один із інструкторів полігону, мотивація навчаємих, більшість з яких мають чималий досвід участі в бойових діях на сході України, дуже висока. Бажання вчитися, ставати кращими на шляху до вдосконалення робить їх щоразу сильнішими та дієвішими у бою.

Віктор Шубец,

відділення спеціальних кореспондентів

Інформагентства Міноборони «АрміяInform» (м. Рівне)

Читайте також