На Рівненщині рятували лебедя (ФОТО)

фото - Фейсбук

На минулому тижні до території насосної станції, що на системі «Комори», прямував білий лебідь, шкутильгаючи на одну лапу, пише Газета "Полісся"

Олександр Павлович Чередько, котрий саме чергував на насосній, побачивши птаха в такому стані, одразу зрозумів, що у нього сталася якась біда. Якщо лебідь сам вийшов до людей, значить шукає порятунку і потребує допомоги. Олександр Павлович одразу зателефонував до УТМРівського єгеря Анатолія Васильовича Менделюка, а потім і до мисливствознавця Руслана Христюка. 

Білого лебедя - шипуна, який занесений до Червоної книги, рятували вже гуртом. Спочатку потрібно було його виловити і взяти до рук, щоб можна було оглянути. Коли, за допомогою сачка, впоралися з першим завданням, то побачили, що лапа у птаха декілька разів була обплутана рибною лескою настільки сильно, що вже ніби вросла в шкіру. Очевидно, це вже стало спричиняти сильний біль, бо лебідь увесь час намагався дзьобом зірвати леску, але йому це було не під силу.

Чоловіки, тримаючи в руках птаха, розрізали леску, звільнивши лапу, потім рану обробили зеленкою. Кістка була ще неушкодженою, тому мисливці спрогнозували, що лапа за декілька днів відновиться і лебідь зможе безперешкодно повернутися в дику природу.

А доки він ще трішки безпомічний і не в змозі постояти за себе, щоб не загинув, вирішили, що лебедя забере до себе додому єгер, поспостерігає за ним і, коли білий птах відчує в собі сили, він полетить у свої очерети, на болото.

Читайте також