На Рівненщині рятувальники провели тактико-спеціальні навчання та лекції для учнів

23 вересня на базі Володимирецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 1 працівниками Володимирецького районного сектору ГУ ДСНС та 11-ї державної пожежно-рятувальної частини було проведено тактико-спеціальні навчання. Мета заходу – тренування вмінь і навиків рятувальників з ліквідації пожеж на об’єктах освіти.

Рятувальники, що прибули на виклик після отримання від адміністрації навчального закладу повідомлення про умовну пожежу, швидко провели оперативне розгортання та в складі ланки газодимозахисної служби приступили до рятування потерпілого та ліквідації умовного загоряння. Вогнеборці оперативно та успішно відпрацювали свої дії відповідно до «ввідної», доставили потерпілого на свіже повітря та передали бригаді екстреної медичної допомоги, яка також прибула за викликом. Медики в свою чергу надали потерпілому кваліфіковану допомогу та приготували до транспортування до лікувального закладу. Пізніше до місця проведення навчань прибув черговий наряд поліції, який забезпечив охорону громадського порядку. Працівники всіх екстрених служб та адміністрації школи діяли відповідно до своїх інструкцій, і що найголовніше – злагоджено.
Для проведення даних навчань були залучені 12 чол. особового складу та три одиниці техніки від екстрених служб 101, 102, 103.

Після завершення навчань рятувальники провели для учнів 10-их класів урок безпеки життєдіяльності, розповіли про професію рятувальника, а також продемонстрували пожежно-технічне обладнання, яке є на озброєнні у вогнеборців. Всі бажаючі мали змогу задати питання, чим школярі активно скористалися та «закидали» ними рятувальників. Працівники надали змістовні та зрозумілі відповіді та задовольнили дитячу цікавість.

Захід виявився не лише цікавим, а й повчальним, адже школярі дізналися більше про небезпечну, проте важливу роботу рятувальників, на які виклики їм доводиться виїжджати, як правильно повідомити екстрену службу про надзвичайну подію та як себе вести в умовах різного роду надзвичайних ситуацій.

Володимирецький РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також