На Рівненщині ще одну лікарню включать до переліку медзакладів для боротьби з COVID-19

Сьогодні, 25 вересня, під час брифінгу у РОДА перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Подолін розповів про поділ районів на епідем-зони та який район може потрапити до "червоної" зони наступним.

За словами чиновника, потрапити у "червону" зону можуть жителі кожного з районів, які нехтують безпекою.

"Сьогодні, дійсно, ми звільнились від "червоної" зони. Останнім місто Дубно вийшло з червоної зони. Але ми бачимо за останні кілька днів ріст загальної захворюваності, зібльшення кількості ПЛР та ІФА тестувань. Тобто у громадян є симптоми, які мотивують звернення до лабораторій", - зазначив пан Подолін.

Крім того, заступник пояснив, чому Дубровицький район, який є одним із регіонів, де найменше інфікованих, потрапив до жовтої зони.

"Що стосується Дубровиці, то там за останні два місяці ми фіксували від 2 до 10 хворих. Але в останній період від 18 до 25 вересня таких хворих на території району було зафіксовано 29. Тому ми зобов'язані перевести Дубровицький район в жовту зону. У Дубровиці немає чітких осередків. Ми звертались до голови місцевої адміністрації з проханням посилити заходи контролю у освітніх закладах району та лікарнях", - додав чиновник.

Керівництво Рівненської області вже подало прохання до Міністерства охорони здоров'я, щоб включити Дубровицьку районну лікарню як дев'ятий заклад Рівненщини, що працює з COVID-хворими.

Читайте також