На Рівненщині сільська рада не може домовитися з іноземним інвестором (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Депутати Зорянської сільської ради та керівники "Консюмерс-Скло-Зоря", чиє виробництво розташоване на її території, мають домовитись по спірних питаннях. Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

На цьому наголосив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час спільної наради.

Вперше за круглим столом зібрались конфліктуючі сторони. Вони не можуть дійти згоди у двох питаннях: сільрада не присвоює поштову адресу підприємству, так як те знаходиться за межами населеного пункту, а підприємство відмовляється сплачувати пайову участь для розвитку інфраструктури села, так як знаходиться за його межами.

Складності додає той факт, що закон не дає чітких вказівок з цього приводу, тож кожен трактує його в свою користь, а справа про присвоєння адреси нині на розгляді суду.

«Отут є колізія і той момент, де підприємство знає що по-правильному сплачувати податки, давати робочі місця, залучати валюту в Україну, але є дві сторони, дві позиції. Як нам бути? В нас немає іншого варіанту як постійно знаходитись в контакті з підприємством вам депутатам, юристам, району і знаходити спільні рішення. Я знаю, що всі рішення просто не пройдуть і напевно, деякі будуть в судах, але ми не повинні допустити пройти ту точку неповернення, коли вже інвестору буде не вигідно працювати в Зорі» - переконував присутніх Ігор Тимошенко.

Проблема не є критичною – це визнають обидві сторони, але її вирішення затягнулось та вийшло на всеукраїнський рівень. Так як склозавод має французькі інвестиції, то під час останнього візиту в Рівне Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Ізабель Дюмон піднімала і це питання.

Наслідком цього і була нарада, наприкінці якої вдалось таки знайти компроміс, що може влаштувати всіх. Зокрема, голова Рівненської РДА Володимир Пилипчук запропонував розробити єдиний, уніфікований для всіх підприємств району механізм пайової участі та затвердити його на сесії. Таким чином  "Консюмерс-Скло-Зоря" отримає законні, прозорі підстави для інвестицій у розбудову інфраструктури села, а останнє натомість зобов’язується погодити їм поштову адресу.

Нині сторони взяли паузу і ретельно обдумують цей варіант. Наступну зустріч назначили вже через тиждень.

Читайте також