На Рівненщині стартували перші в Україні навчання “Rescue Days Ukraine 2019”

18 червня на базі тренувального полігону Аварійно-рятувального загону спецпризначення Головного управління ДСНС Рівненщини відбулося урочисте відкриття навчань “Rescue Days Ukraine 2019”.

Участь у заході взяли заступник Голови ДСНС Руслан Білошицький, представники Посольства Німеччини в Україні, представники фірми-виробника обладнання “Weber”, а також Федеральної компанії GIZ.

Руслан Білошицький привітав присутніх та зазначив, що до цього дня рятувальники ДСНС брали участь у цих навчаннях лише в якості спостерігачів та учасників.

“Зараз ми розпочинаємо перші в Україні навчання такого рівня, які наші спеціалісти проводитимуть самостійно як тренери”, - сказав він.

Заступник Голови ДСНС також підкреслив, що проведення Rescue Days в Україні є неабияким показником довіри до Служби, а їх результат дасть можливість Україні долучитися до проведення таких масштабних навчань на постійній основі.
Так, упродовж 4-х днів рятувальники ДСНС матимуть можливість удосконалити рівень професійної підготовки з реагування на дорожньо-транспортні пригоди та навчитися працювати з новим аварійно-рятувальним обладнанням шляхом безпосереднього відпрацювання різних сценаріїв ДТП на тринадцяти навчальних місцях.

У ході відкриття навчань відбулася також і передача 12-ти спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів для територіальних підрозділів ДСНС. Зокрема, ключі від нових авто отримали керівники Вінницького, Донецького, Житомирського, Київського, Кіровоградського, Миколаївського, Одеського, Полтавського, Тернопільського, Хмельницького, Рівненського та Черкаського гарнізонів ДСНС.

Нагадаємо, що з 19 по 22 червня для відвідувачів заходу рятувальники приготували багато цікавих показових майстер-класів, а також на території полігону облаштовано різні зони для дозвілля та відпочинку як дорослих, так і дітей.

Довідково:

На регулярній основі навчання під патронатом фірми-виробника обладнання для рятувальників Weber-Hydraulik GmbH почали проводити у Німеччині 8 років тому, коли організатори запросили рятувальників з усього світу опанувати сучасні методи порятунку із використанням відповідного обладнання, вивчити конструкції найновіших автомобілів та загалом обмінятися практичним досвідом з колегами з інших країн. В середньому, у навчаннях Weber Rescue Days щороку беруть участь професійні рятувальники, а також представники місцевих пожежних команд та добровільні дружини з 20-ти країн світу.

Під час практичної частини, розглядаються типові і досить складні сценарії ДТП за участю легкових авто, вантажівок, тощо. Окремо вивчаються особливості конструкцій найновіших автомобілів, які учасники наочно розбирають за допомогою аварійно-рятувального обладнання.

ГУ ДСНС України в Рівненській області

Читайте також