На Рівненщині створили бібліотеку про ведення бойових дій (ФОТО)

В управлінні оперативного командування "Захід" створено бібліотеку для узагальнення та впровадження у військах досвіду ведення бойових дій

У приміщенні зібрано понад 2000 фотографій, брошур, методичних посібників, настанов та відеофайлів для вивчення і впровадження у військах передового досвіду ведення бойових дій. Для зручності, матеріали поділено на розділи, які включають всі роди військ Сухопутних військ Збройних Сил України. Окремим питанням винесено морально-психологічне забезпечення та фактори, які впливають на ефективне виконання бойових завдань.

Як зазначив офіцер групи узагальнення бойового досвіду підполковник Ярослав Назарко, вивчення досвіду ведення бойових дій з метою досягнення найкращих результатів своїх військ - справа не нова. Цей напрямок роботи розпочато ще до початку збройної агресії на сході України.

— Питання збору, узагальнення та впровадження бойового досвіду у військах є одним із пріоритетних завдань всіх органів військового управління. Інформація, третина якої доступна в друкованому вигляді, є більш наглядною та зручнішою для опрацювання офіцерами управління оперативного командування «Захід». Окрім доведення досвіду бойових дій до військових частин та установ вони, як безпосередні учасники АТО, щодня підвищують свій професійний рівень, — підкреслив офіцер.

За інформацією Міністерства оборони України в Рівненській області 

Читайте також