На Рівненщині створять Лігу жінок ОТГ

Рівненський центр розвитку місцевого самоврядування організував круглий стіл «Жінки і децентралізація: особистий приклад у період змін». Він став продовженням серії заходів, які мають на меті популяризувати досвід лідерів змін. Учасниць круглого столу привітали голова обласної ради Олександр Данильчук та заступник голови облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Учасниці засідання обмінялися досвідом роботи на різних посадах в об’єднаних громадах області. Голови ОТГ, заступники голів, старости, секретарі рад, спеціалісти та проектні менеджери з різних громад мали змогу поділитися своїм поглядом на хід децентралізації.

Спільно шукали відповіді на питання гендерної рівності та рівних можливостей. Адже за дослідженнями, які провів ЦРМС спільно з Агенцією місцевого розвитку на Рівненщині є певний гендерний дисбаланс на керівних посадах ОТГ. Серед голів лише 16 відсотків жінок, співвідношення депутатського корпусу 58 на 42 на користь чоловіків, і у сформованих в громадах виконкомах теж переважають чоловіки (60% на 40%).

Учасники заходу не бачать у своїх громадах гендерної дискримінації і позитивно говорять про мікроклімат у колективах. Але спільні для багатьох жінок громад теми та питання спонукають до окремих зустрічей, тому було вирішено створити неформальне об’єднання «Ліга жінок ОТГ Рівненщини». Ініціатори такого об’єднання планують надалі вести свою діяльність у форматі роботи Асоціації ОТГ Рівненщини.

Окрім офіційної частини, під час круглого столу відбулася й урочиста частина. За сумлінну та самовіддану працю і високий професіоналізм Почесною грамотою та пам’ятним знаком голова обласної ради Олександр Данильчук нагородив голову Повчанської ОТГ Інну Іванюк, голову Мирогощанської ОТГ Світлану Соборук та голову Тараканівської ОТГ Наталію Сорочинську. Раніше такою нагородою відзначили голову Висоцької ОТГ Людмилу Гуру.

За інформацією Рівненського центру розвитку місцевого самоврядування

Читайте також