На Рівненщині створять обласний штаб з проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

фото - Фейсбук

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») впроваджується у навчальні заклади України з 2003 року. Ця робота проводиться Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Радою козацьких отаманів України та МБУ «Центр Національного Відродження» при сприянні Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, а також Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України. Про це повідомляє Рівненська Обласна станція юних туристів

За підсумками роботи на цей час гра «Сокіл» («Джура») зарекомендувала себе як найбільш вдала форма позашкільної роботи з виховання молоді. Організований протягом навчального року у рамках гри навчально-виховний процес може охоплювати усі вікові групи, дає можливість залучити до спільної роботи учнів, педагогів, батьків, представників влади, бізнесові структури, громадські організації. За підсумками навчального року проводяться фінальні етапи-таборування: шкільний, І (районний, міський), ІІ (обласний), ІІІ (Всеукраїнський).

З року в рік зростає кількість учасників Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на території Рівненської області. Так, навесні 2018 року районні (міські) етапи гри було проведено у 14 територіальних одиницях області у яких взяло участь 105 роїв. У обласному етапі, який відбувся на території Рівненського загальновійськового полігону, за право участі у Всеукраїнському етапі гри змагалося 17 роїв. Юні «джури» демонстрували навики стройової підготовки, долання смуги перешкод, знання з історії козаччини та українських військових формувань різних епох, безпеки життєдіяльності (практичні вміння надавати першу медичну допомогу), змагалися у перетягуванні линви, розбиранні та збиранні автомата, різних типів мін, гранат, стрільби з автомата.

Для активізації та координації роботи по впровадженню Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), згідно Положення про гру, щороку створюється Головний штаб та обласні (районні) штаби на місцях. На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 04.09.2018 №966 «Про проведення у 2018-2019 навчальному році Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» у Рівненській області впродовж вересня буде створено обласний штаб з проведення гри.

Запрошуємо всіх, хто не байдужий до долі майбутнього України, патріотично налаштованих громадян та громадські організації, які мають бажання та можливість долучитись до справи виховання підростаючого покоління, взяти участь у роботі обласного штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Пропозиції своїх кандидатур просимо подати до 25 вересня 2018 року на електронну адресу комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради (E-mail: [email protected], або [email protected]) або за телефоном 0978478223 (методист Карпюк Алла Федорівна).

Читайте також