На Рівненщині судили селянина, який вкрав дві банки сала та приготував яєчню на чужій кухні

На Рівненщині чоловіка судили за те, що проник до односельця та поцупив дві банки сала. По дорозі одну із банок він розбив, проте не втримався і сало із нею засмажив на чужій кухні. 

Про це повідомляє ТСН. 

Власник сала звернувся до поліцейських, які не змогли йому відмовити. Тож за "сальну справу" взяли усі: поліція, прокуратура та суд. 

- Зобов'язаний суд розглядати як про вбивство, так і про викрадення банок сала, - каже суддя Демидівського райсуду Дмитро Мельник. 

Щойно господар обійстя пішов, як 45-річний односелець, заліз до льоху та викрав дві банки сала. 

- Спустився в погріб, де взяв одну банку сала. Повертаючись, він її впустив та розбив. Потім повторно спустився за іншою банкою, - каже слідча Богдана Слепко. - Після чого зібрав сало та знаходився на кухні, де, власне, смажив його. 

Хоч і справа, на перший погляд, смішна, проте копи не могли відмовити власнику сала. 

- У зв'язку з воєнним станом ці дії кваліфікувалися частиною 4 статті 185 ККУ, - додає слідча. 

За цей злочин передбачено до восьми ркоів за ґратами. Від березня корисливі злочини в Україні прирівнялися до вчинених у великих розмірах.

- Одна банка сала виглядає досить гумористично, однак мав місце злочин, - говорить адвокат обвинуваченого.

У селі крадія одні селяни шкодують, інші - вважають, що він має понести покарання. 

Справу селянина скерували до суду. Обвинувачений ще на підготовчому засіданні пішов на угоду зі слідством, і йому присудили 5 років позбавлення волі, із призначенням іспитового строку, терміном в один рік. 
 

Читайте також