На Рівненщині судитимуть групу осіб, які займались розповсюдженням наркотиків

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників організованого угрупування.

Їх звинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення, з метою збуту та збуту наркотичних засобів, вчинених повторно, а також збуту та передачі наркотичних засобів у місця позбавлення волі, вчинених організованою групою) ч. 3 ст. 308 КК України (заволодіння наркотичними засобами шляхом шахрайства, вчиненими повторно, організованою групою). ст. 27, ст. 28, ч. 2 ст. 318 КК України (незаконне використання незаконно одержаних документів, які дають право на отримання наркотичних засобів, вчиненими повторно, організованою групою) ч. 4 ст. 321 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збуту сильнодіючих лікарських засобів, вчиненими повторно, організованою групою), та організатору також - ч. 1 ст. 306 КК України (використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів).

Досудове розслідування встановило, що 34-річний житель Здолбунова, як організатор угрупування, розробив план злочинної діяльності, розподілив функції та визначив ролі кожного учасника, вживав заходи конспірації та прикриття злочинної діяльності.

Зокрема, учасники угрупування, теж жителі м. Здолбунів, 1987-1988 р.н, за допомогою незаконно отриманих рецептів, які дають право на отримання наркотичних засобів, купували наркотичний засіб «Бупренорфін» і перевозили його, для продажу, до м. Рівне та м. Здолбунів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області.

За таку протиправну діяльність учасникам угрупування загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, з конфіскацією майна.

Читайте також