На Рівненщині судитимуть лікаря, через якого померла дитина

фото ілюстративне

У Рівному судитимуть лікаря-гематолога через неналежне виконання професійних обов`язків якого померла 12-річна дитина 

За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування за фактом неналежного виконаннялікарем-гематологом своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки, а саме –смертьнеповнолітнього.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні за ч.2 ст.140 КК України здійснювали  слідчі Рівненського відділу поліції ГУНП в Рівненській області.

На підставі здобутих слідчим і прокурором доказів встановлено, що завідувач одного із відділень комунального закладу «Рівненська обласна дитяча лікарня» під час стаціонарного лікування 12-річного хлопчика з онкологічним захворюваннямненалежно виконала свої професійні обов’язки, що виразилось у ненаданні належної медичної допомоги, застосуванні до хворого профілактичних, а не терапевтичних доз препаратів, що призвело до настання у квітні 2017 року смерті  неповнолітнього пацієнта.

Згідно із висновком комісійної судово-медичної експертизижиття потерпілого можна було б врятувати при наданні належної медичної допомоги.

Обвинувальний акт стосовно лікаря скеровано до Рівненського міського суду для розгляду по суті.

Довідково: за вказаний злочин передбачено покарання у виглядіобмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Матеріали Рівненської місцевої прокуратури

Джерело: https://prokuraturamista.rv.ua

Читайте також