На Рівненщині судитимуть працівника лісгоспу та двох спільників за незаконну вирубку лісу

На Рівненщині судитимуть організовану злочинну групу за незаконну порубку та розкрадання лісопродукції у великих розмірах.

Про це повідомляють у ГУ НП Рівненщини.

За результатами проведеного комплексу заходів з протидії злочинам у сфері довкілля працівники УСР у Рівненській області викрили злочинну діяльність ОЗГ на систематичному розкраданні деревини у великих розмірах та вчиненні самовільних порубок у лісових масивах на території Рівненського району. 

До складу ОЗГ ввійшли троє осіб. Організатором виявився 34-річний працівник лісгоспу, 49-річний приватний підприємець, а також 31-річний раніше судимий чоловік. 

Під приводом законної господарської діяльності учасники здійснювали незаконну порубку ялин і дубів у різних кварталах лісництва поза межами, визначеними у договорі.

Загальна сума завданої лісництву майнової шкоди становить майже 130 тисяч гривень. Учасники злочинного угрупування, які щиро розкаюються у скоєному, відшкодували її у ході проведення досудового розслідування в повному обсязі.

Слідчі слідчого управління зібрали достатньо доказів для доведення вини організатора і двох учасників організованої групи та за погодженням із прокуратурою скерували до суду обвинувальний акт з угодами про визнання винуватості. 34-річний чоловік обвинувачується у скоєних злочинах за ч.4 ст.358, ч.3 ст.27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України, 49-річний підприємець — за ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України, а 31-річний житель колишнього Костопільського району — за ч.3 ст.28, ч. 4 ст. 246 КК України.

Максимальне покарання, яке може загрожувати обвинуваченим — від п’яти до семи років позбавлення волі.

Читайте також