На Рівненщині святкували День Незалежності у новому форматі (ФОТО)

http://brrda.gov.ua

На головній сцені в місті Березне жителів району та гостей свята з Днем незалежності України привітали голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, голова райдержадміністрації Віталій Люшин, голова районної ради Віктор Федас, Березнівський міський голова Руслан Пилипчук, депутат обласної ради Тетяна Воронко.

«27 років тому Україна стала на шлях незалежності. Ця дорога була непростою. Події, що відбулись за останні роки, довели спроможність українців захищати свою державу. Низький уклін та щире спасибі всім, хто тримає мирне небо над Україною! Будьмо єдині, адже в єдності наша сила», - звернувся з вітальним словом голова райдержадміністрації Віталій Люшин.

З нагоди державного свята голова райдержадміністрації Віталій Люшин та голова районної ради Віктор Федас вручили відзнаки мешканцям району. Спільними почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради нагороджено жителів району, які зробили вагомий внесок у розвиток Березнівщини та підвищення добробуту її мешканців.

Кращі представники учнівської молоді, які своїми здобутками прославляють Березнівщину, поклали жовто-блакитні квіти до пам'ятника Т.Г.Шевченку. Також цього  дня було покладено квіти до пам’ятних місць райцентру.

Присутні вшанували пам'ять загиблих за свободу і незалежність Української держави хвилиною мовчання. Потому відбулась спільна міжконфесійна молитва за Україну, за мир.

А розпочалося святкування урочистим велопарадом дітей у вишиванках, які з державною символікою проїхалися вулицями міста.

Окрім того, відбулось відкриття районної виставки туристичного продукту «Березнівщина туристична» та свято меду. Сільські ради представляли свої туристичні візитки, зокрема виставки виробів народних умільців, фотовиставки, рекламні матеріали, традиційні поліські страви та напої, продукти бджільництва, фольклор. Свято меду зібрало пасічників із району. Бджолярі презентували власну продукцію, а учасники свята мали змогу дегустувати та придбати медові смаколики.

Також працівники Березнівського відділення поліції, пожежної та екстренної медичної допомоги провели демонстраційні покази на відкритих майданчиках. Зокрема, присутнім розповіли алгоритм дій на випадок надзвичайних ситуацій та про те, як правильно слід надавати першу медичну допомогу, показали пожежну техніку та рятувальне обладнання. 

Продовжується відзначення Дня незалежності України концерною програмою.

За інформацією прес-служби Березнівської РДА

Читайте також