На Рівненщині святкували сторіччя створення органів ДРАЦС

У Рівному відзначили сторіччя створення органів ДРАЦС

Щирі вітання, подяки за гарну та плідну роботу, сподівання на подальший результативний розвиток лунали сьогодні під час урочистостей з нагоди відзначення 100-річчя системи ДРАЦСу в Україні.  

– Органи державної реєстрації актів цивільного стану супроводжують людину від народження протягом усього життя і до самої смерті. Адже кожна подія в житті людини (народження, шлюб, розірвання шлюбу, зміна імені, смерть) має бути зареєстрована в державному органі. Приємно, що система органів ДРАЦС на Рівненщині постійно розвивається і вдосконалюється, що у відділах громадян зустрічають приємні працівники, готові надати всю необхідну допомогу, – звернувся із вітальними словом до присутніх заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Сім’я – найдорожче, що є у людини, сенс її житті, підтримка і опора у непрості часи. А працівники органів ДРАЦС, кваліфіковані фахівці і майстри своєї справи, ті, хто допомагають людині у створенні сім’ї. 

– Ви підтримуєте людей у важливі періоди у їхньому житті, створюєте для них незабутні і щасливі моменти, організовуєте для них свято. Я бажаю, аби у вашій роботі було якнайбільше приємних подій – одружень і народжень дітей. Ви – молодці, робите важливу і потрібну роботу. Натхнення і успіхів вам у цьому, – побажала начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

Із річницею привітали працівників органів ДРАЦС Рівненщини також заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, міський голова Острога Олександр Шикер.

Сьогоднішні урочистості стали гарними приводом для зустрічі давніх колег. Теплими і приємними спогадами про свою роботу в РАЦСах ділилися й «ветерани».

Ще у далекому 1979 році із інспектора відділу записів актів цивільного стану Рівненського облвиконкому почала працювати у системі органів РАЦС Ольга Панюк. 32 роки свого життя пані Ольга присвятила роботі. І у 2011 році вийшла на пенсію з посади заступника начальника головного управління юстиції у Рівненській області-начальника відділу реєстрації актів цивільного стану.

– Робота у системі органів реєстрації актів цивільного стану – це спогади на все життя. І радію, що для мене це гарні спогади. Сьогодні ми відчули радість, щастя, вдячність за пам'ять про нас. Були навіть сльози радості. Приємно, що зберігаються хороші традиції, і разом з тим, що працівники органів ДРАЦС йдуть у ногу з часом, рухаються до нового і кращого. Пам’ятайте, що якби не змінювались назви, які б не відбувались процеси реорганізації, які б зміни не впроваджувались, вимоги до працівника системи ДРАЦС завжди залишались незмінними: професіоналізм, дотримання законодавства, комунікабельність, оперативність і чесність. Тож теперішнім працівникам бажаю наснаги і процвітання, а «ветеранам» – радощів від кожного дня, – поділилась спогадами Ольга Панюк.

За високі досягнення у праці, зразкове та сумлінне виконання обов’язків працівників органів ДРАЦС нагородили почесними грамотами та подяками Міністерства юстиції України, а також почесними грамотами та пам’ятними знаками Рівненської обласної ради. В свою чергу «ветерани служби» також були відзначені подяками.

З нагоди свята відкрили виставку, на якій представили фотографії із церемоній одруження минулого століття, метричних книг та записів реєстрацій актових станів. 

Зазначимо, що нині в Рівненській області є 18 (районних, міських, міськрайонний) відділів ДРАЦС, в яких працює 71 працівник.

Читайте також