На Рівненщині тестують телемедицину

фото ілюстративне

У селі Злазне Костопільського району тестують  телемедицину. Півдоби у сільській амбулаторії  тривав прямий зв’язок -  Злазне, Рівне, Інститут кардіології імені академіка М.Д.Стражеска

 у Києві. Завідувачка Злазненської амбулаторії  Алла Остапчук переконана, що консультація із  вузькопрофільними спеціалістами в он лайн режимі  зекономить час  та кошти пацієнтів.

Кілька лікарів одночасно обговорюють складний випадок та методи лікування пацієнта. За допомогою телекомунікаційних пристроїв  та спеціальної комп’ютерної програми  фахівці обласних центрів отримують  результати обстежень - рентген знімок, комп’ютерну томографію, кардіограму. За цими даними можна встановити точний діагноз та окреслити вірні кроки лікування. У звичному робочому режимі  телемедицина у селі Злазне запрацює вже у лютому.  Для решти  34-х сільських амбулаторій, що  будують  в області, - у березні.

У медзакладах вторинного та третинного рівнів  вже визначено перелік лікарів, котрі консультуватимуть колег з глибинки за профільними напрямами.  За словами заступника начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олега Вівсянника,  в область вже надійшло 11 млн. грн. на запровадження телемедицини на селі.

Повідомляє Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА

Читайте також