На Рівненщині тітка звинувачує племінника у вбивстві собаки

Жителька села Іллін, що на Рівненщині, Наталія Власюк звинувачує свого племінника у вбивстві собаки. 

Про це повідомляє Суспільне

За її словами, це сталось 10 квітня, коли пішла із собакою на прізвисько Бім у поле. 

"Я була на городі, песик бігав біля мене. Я його відв'язала, взяла із собою. На деякий час я його випустила з виду. Раптом я побачила, як їхала машина в напрямку ставу. Вона зупинилась на кілька секунд, почула звук, схожий на постріл, пролунав крик собаки. Хто стріляв - я не бачила, щоб хтось з машини виходив - теж не бачила", - каже жінка. 

Пес помер того ж дня, Наталія Власюк одразу звернулася в поліцію. Автомобіль, який бачила на місці події, за її словами, належить її племіннику Олександру. До завершення слідства чоловік не дозволив показувати його обличчя і називати прізвище.

"Я зробив постріл, щоб налякати собаку. Чи я у нього попав, чи ні — я не буду цього коментувати, бо я не впевнений", - прокоментував Олександр.

Він розповів, що собаки Наталії раніше нападали на його овець:

"Кажу, ваш собака — я 100% бачив, я його застрелю. Я прожив трохи в іншій країні, де твоє майно має якесь значення. Ти маєш його захищати. Я скільки разів у них просив, щоб прив'язували чи закривали собаку. У мене вже загризли десь 20 овечок", - говорить чоловік. 

Те, що Бім нападав на овець Олександра, Наталія Власюк спростувала. Вона пояснила, що на тварин могли нападати бездомні пси, які збиралися у зграю поруч із місцевою фермою:

"Собака був абсолютно спокійний, врівноважений, стерилізований з щепленнями, соціалізований. Ніколи агресії до людей не проявляв. Собака у нас був другом, нам було його шкода", - додає жінка. 

Біма Наталії Власюк віддали волонтери у серпні 2023 року. Пораненого пса на вулиці знайшла рівнянка Марія Січова, вона пригадала, що тоді організувала збір на лікування Біма. Потому знайшла для нього нову сім'ю. Жінка розповіла, коли дізналась, що собаки не стало, також звернулася в поліцію:

"Ми з дівчатами написали заяви у поліцію. Пані Наталя — за місцем проживання, а ми з пані Людмилою звертались до нашого рівненського відділку поліції. Зараз чекаємо слідчих дій", - ділиться Марія. 

У поліції за цим фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за жорстоке поводження з тваринами:

"Санкція статті передбачає арешт до шести місяців, або обмеження волі терміном на три роки. Труп собаки вилучили, на даний час він знаходиться на експертизі. Проводяться слідчі розшукові дії зі встановлення особи", - сказала заступниця начальника слідчого відділення поліції № 5 Ольга Шевчук. 

Читайте також