На Рівненщині тричі за добу застосовували аварійні відключення світла

На Рівненщині впродовж минулої доби довелося тричі застосовувати аварійні відключення електроенергії.

Про це повідомили в "Рівнеобленерго".

"Ситуація в енергосистемі країни надзвичайно складна. Причина цього – цілеспрямоване нищення російським агресором об’єктів об’єднаної енергетичної системи нашої країни, насамперед генеруючих потужностей.

ПрАТ «Рівнеобленерго» щодня отримує від диспетчерського центру НЕК «Укренерго» ліміти для нашої області. Графіки погодинних відключень електричної енергії у м. Рівне та Рівненській області формуються, виходячи з лімітів, доведених для Рівненщини НЕК «Укренерго».

У випадку зростання навантаження на мережі та необхідністю обмежити потужність за командою диспетчера НЕК «Укренерго» про екстрене зниження потужності можуть застосовуватися додаткові обмеження електропостачання – графіки аварійних відключень, які здійснюються для стабілізації системи негайно і без попередження", - пояснюють енергетики.

Через перевищення виділених на область лімітів учора на Рівненщині аварійні відключення застосовували тричі: із 14:49, 21:15 і 23:41.

Як ідеться в поясненні далі, аварійні відключення передусім означають те, що кількість електроприладів, які одночасно використовують населення й бізнес, – надто велика. Кондиціонери, пральні машини, електрочайники, вивіски та реклама – усе це створює величезне навантаження на мережі, дефіцит потужності та в результаті призводить до перевищення виділених для області лімітів.

Читайте також