На Рівненщині триває екскурсійний форум

фото - Фейсбук

У вівторок, 25 вересня, розпочався Всеукраїнський форум «Патріотичні екскурсії по Україні», пише Острозька міська газета "Замкова гора"

До Острога прибуло майже 30 учасників з Рівного, Києва, Львова, Харкова, Дніпра, Кам’янська та інших міст України. В основному це організатори екскурсій, керівники та представники громадських організацій, журналісти, підприємці.

Спочатку відбулося офіційне відкриття заходу, під час якого присутніх вітали, розповідали про пам’ятки історії та культури Острожчини, заплановані екскурсії (форум триватиме три дні 25 – 27 вересня) – організатори, представники влади міста та району, Державного історико-культурного заповідника м. Острога.

Після спільного фотографування гості міста відправились на Замкову гору, де для них проводиться тематична екскурсія від голови Острозького краєзнавчого товариства «Спадщина» Миколи Манька «Роль Острога в історії України та Європи». Коли вона завершиться, мистецтвознавець Микола Бендюк розповість про Острозьку іконописну школу.

Після обіду заплановано відвідання Музею книги та друкарства та зустріч із українським філософом, письменником, викладачем Острозької академії, донедавна проректором Петром Кралюком та концерт у школі мистецтв.

Читайте також