На Рівненщині відзначили декламаторів поезії Шевченка

На Рівненщині підсумували V Міжнародний конкурс декламаторів поезії Тараса Шевченка.

Про це повідомили в пресслужбі Рівненської обласної ради.

Конкурс Шевченківських читань засновано в 2020 році групою ентузіастів, прихильників творчості Тараса Шевченка, і з того часу він є щорічним і міжнародним. У 2024 році конкурс зібрав понад 1100 учасників із 23 областей і столиці.

Підсумовували конкурс у декілька етапів.

Спершу на базі Степанського ліцею, де нагородили учасників із північних громад Рівненщини. Привітати конкурсантів завітали депутатка Рівненської обласної ради Ольга Шустік та директорка Рівненського обласного центру народної творчості Ірина Рачковська-Баковецька. Свято прикрасили виступи народного вокального аматорського ансамблю «Добриця» та вокального ансамблю «Доремійка».

Також відзначили декламаторів поезії Кобзаря в Костопільській громаді. Депутат Рівненської облради Юрій Кузнюк організував нагородження, уручивши лауреатам відзнаки та подарунки.

Другим етапом стала Дубенщина, яка активно долучилася до конкурсу. Представивши 59 читців, громада вдруге поспіль стала беззаперечним лідером за кількістю учасників. Підсумовували конкурс у Державному історико-культурному заповіднику Дубна. Церемонію організували заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський та депутат РОР Володимир Ткачук.

Заключний етап нагородження відбувся у Вараші. Подію присвятили до Дня захисників та захисниць України.

Як зазначив заступник голови РОР Олексій Бучинський, V Міжнародний конкурс декламаторів поезії Тараса Шевченка став важливою подією для популяризації української культури та вшанування пам’яті великого поета. Усі учасники продемонстрували своє захоплення творчістю Кобзаря, підтвердивши, що його спадщина продовжує жити й надихати все нові й нові покоління українців.