На Рівненщині вирішували, чи формувати нову ОТГ (ФОТО)

фото - Фейсбук

Громада Великого Жолудська підтримує формування ОТГ, пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування. Слово за депутатами

20 лютого в приміщенні Великожолудського НВК з ініціативи сільського голови Олени Коханець відбулися громадські слухання на тему добровільного обєднання територіальних громад.

Адже до Великожолудської сільської ради звернулась сусідня Рафалівська селищна рада із пропозицією сформувати обєднану територіальну громаду.

На громадські слухання приїхали голова Володимирецької РДА Ярослав Березюк та його заступник Наталія Ковальчук, Рафалівський селищний голова Василь Совгуть та радник з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Михайло Шелеп.

Михайло розповів присутнім про основні засади добровільного обєднання громад, чим ОТГ відрізняється від простих громад, та відповів на всі питання учасників слухань.

Свою позицію по темі обговорень висловили голова РДА, депутат районної ради, директор школи, сільський голова та депутати сільради.

На завершення слухань питання було поставлено на голосування. Абсолютна більшість присутніх членів громади підтримали пропозицію про створення ОТГ з центром у Рафалівці.

Тепер рішення з цього питання мають прийняти депутати сільської ради, сесія якої запланована на найближчі дні.

???????

Читайте також