На Рівненщині з 1 квітня для ветеранів АТО запроваджують безкоштовні медогляди

Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда прогнозує введення обов'язкового щорічного безкоштовного медичного огляду ветеранів із 1 квітня 2020 року.

«Я гадаю, що такі обов'язкові медичні огляди буде впроваджено зі стартом другого етапу медичної реформи, з 1 квітня 2020 року, коли ми перейдемо на оплату медичних послуг через Національну службу здоров'я України», - зауважила Оксана Коляда.

Про такі нововведення під час селекторної наради з регіонами розповів і заступник Міністра Антон Колумбет. Він зазначив, що на місцях потрібно провести зустрічі з головними лікарями медзакладів, які надають послуги учасникам АТО, аби вони чим швидше заключили контракти з НСЗУ.

Фото – учать у селекторній нараді взяли голова ОДА Віталій Коваль, його заступники, керівники профільних структурних підрозділів

«Таким чином, міністерство хоче не лише надавати якісну послугу, а й контролювати кожну копійку, яка виділяється на лікування учасників», - додав Антон Колумбет.

Так, ветерани, які не пройдуть запланований безкоштовний медичний огляд, не матимуть права отримати оплачену медичну послугу.

Варто зазначити, що це вдосконалить підхід, який передбачає пакет додаткових послуг, які безкоштовно надаватимуть ветеранам у медичних закладах.

«Це будуть не всі медзаклади, а лише ті, які відповідатимуть вимогам НСЗУ і захочуть надавати послуги ветеранам. Ми допоможемо медзакладу відповідати усім вимогам у частині обладнання або функціональної здатності, з огляду на те, що у нас є певні міжнародні партнери, які погодилися підтримати медичні заклади, які в подальшому обслуговуватимуть ветеранів», - заявила Оксана Коляда.

Пресслужба Рівненської ОДА 

Читайте також