На Рівненщині закінчилась заборона на вилов щуки

На Рівненщині завершилася заборона на вилов щуки.

З 15 лютого по 31 березня 2024 року в Україні, і, зокрема, на території Житомирської і Рівненської областей на всіх рибогосподарських водних об'єктах, тривала заборона на вилов щуки.

Така заборона розпочалася у 2023 році та відповідає особливостям розвитку цього виду риб, адже щука – це одна з небагатьох видів риб, які мешкають у наших водоймах, нерестова активність якої розпочинається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами більшості інших видів.

За незаконний вилов щуки встановлено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, компенсація за один незаконно добутий екземпляр щуки складає – 3 468 гривень.

На території Житомирської та Рівненської областей за вказаний період проведено 29 заходів, за результатами яких викрито 25 порушень.

На Рівненщині проведено 6 заходів, зафіксовано 6 порушень, складено 5 протоколів за ст. 85 ч.3 КУпАП на суму 986 грн., 1 акт вилучення майна, вилучено 3 сітки довжиною 90 м. Проте фактів вилову саме щуки серед виявлених правопорушень на території Житомирської та Рівненської областей Інспекцією не зафіксовано.

Читайте також